Tuntikuvaukset

Tunti-
kuvaukset

Salsastudiolla me tarjoamme opetusta kaikein tasoisille oppilaille. Olitpa sitten vasta-alkaja tai parkettien partaveitsi, meiltä löydät sinun tasoasi vastaavat tunnit.

Tunnit, joissa ei ole tasomerkintää, on tarkoitettu kaikille. Kokeilemalla löydät varmasti itsellesi sopivat ja mieluisat tunnit. Muista, että voit aina kysyä opettajan mielipidettä, kun haluat vaihtaa tasoasi.

Alkeis, taso 1.

Ei edellytä aikaisempaa tanssitaitoa. Syys- ja kevätkauden alussa tunnit alkavat
perusaskeleen harjoittelusta, joita kehitellään kauden kuluessa.

Alkeisjatko, taso 2.

Jos sinulla on yhden kauden (syys tai kevät) säännölliset opinnot takanasi, ja
hallitset peruskuviot ja -rytmit, tule rohkeasti mukaan! Tälle tunnille voit
tulla myös, jos olet harrastanut muuta tanssia aikaisemmin tai olet jo jonkin
aikaa harrastanut salsaa.

Jatko, taso 3.

Haluat haasteellisempia kuvioita. Olet jo jonkin aikaa tanssinut ja hallitset hyvin
peruskuviot ja rytmit.

Superjatko, taso 4.

Pohjana monen vuoden tanssikokemus.

tuntikuvaukset

Tuntien aikataulut löydät täältä!

Hae tuntikuvauksia

Afro

Tunneilla opetellaan kuubalaiseen Santeria uskontoon kuuluvia yorubatansseja, johon pohjautuvat muut Kuuban nykytanssit. Kuubalainen afro antaa koko tanssipohjan kaikille muille kuubalaisille tanssilajeille. Tanssit ovat kehittyneet ja lopulta saaneet kuubalaisen muotonsa alunperin orjien mukanaan tuomista tansseista.

Afrokuubalaiset tanssit ovat ilmeikkäistä ja musiikki rytmisesti erittäin rikasta ja niiden kautta oppii myös ymmärtämään kaikkea kuubalaista tanssia paremmin, sillä niiden liikeperiaatteet ovat suoraan periytyneet mm. Salsaan ja Rumbaan.

Tanssiminen tapahtuu paljain jaloin ja naiset ottakaa mukaan leveähelmainen hame tai huivi.

AfroHOUSE

Afrohouse on noussussa oleva tanssityyli Angolasta jonka juuret ovat 1980-luvulla syntyneessä Kudurossa. Tempo on hitaampi kuin Kudurossa, mutta siihen liittyy myös nopeaa jalkatyöskentelyä. Tunnilla opit perusliikkeitä ja askeleita, joista rakennetaan lyhyitä komboja.

Afrorumba

Tunnilla tanssitaan afroa ja rumbaa. Tunneilla opetellaan kuubalaisia perinteisiä afro-tansseja, kuten yoruba, congo, arará, makuta, yuka, gagá. Kuubalainen afro antaa koko tanssipohjan kaikille muille kuubalaisille tanssilajeille. Rumba-tansseista yambú on hidastempoinen tanssi ja guaguancó on nopeatempoisempi “kosiotanssi”, naisen ja miehen sensuelli roolileikki keimailuineen ja rokotuksineen. Rumballe on tyypillistä viekottelevat liikeradat sekä katsekontaktin säilyminen tanssipartneriin. Naiset ottakaa tunnille mukaan leveä hame tai huivi.

Afrosalsa

Tunnilla tanssitaan afroa ja salsaa. Kuubalainen afro antaa koko tanssipohjan kaikille muille kuubalaisille tanssilajeille. Salsa on tanssi- ja musiikkilaji, joka on syntynyt perinteisistä kuubalaisista rytmeistä. Tanssi on vauhdikasta ja iloista. Näitä kahta lajia yhdistämällä, tunneilla opetellaan rytmiä mukaansa tempaavan musiikin tahdissa, askelkuvioita ja vartalonkäyttöä

Afrocongo

Tunnilla tanssitaan afroa, perinteistä congoa (palo, Yuka, makuta). Afrokuubalaiset tanssit ovat ilmeikkäitä, musiikki rytmisesti erittäin rikasta, liike kokonaisvaltaista ja rentoa. Afrocubanotunnit ovat enegistä ja huumaavasti mukaansatempaavaa treeniä, jossa koko keho on mukana rumpujen rytmiin vastaavassa liikkeessä.

Afrobeat

Afrobeat-tunneilla tanssitaan erilaisiin länsiafrikkalaisiin, esimerkiksi Nigeriasta, Ghanasta ja Norsunluurannikolta tuleviin, urbaaneihin klubimusiikkeihin. Maadoittunut tanssiasento, kehonosien isolaatiot ja etenkin lantion käyttäminen ovat ominaisia urbaaneille klubitansseille. Musiikki on mukaansatempaavaa ja energistä. Kehon rentous, mutta samaan aikaan kehonosien käyttäminen rytmillisesti oikein, on perustana tyylin omaksumiselle.

Azonto

Azonto on urbaani länsiafrikkalainen tanssityyli Ghanasta. Azonto elää ja kehittyy nykypäivänä kaduilla ja klubeilla, ja se on kerännyt laajasti suosiota myös Ghanan ulkopuolella. Azontolle ominaista on humoristisuus sekä ilmeet ja eleet, mutta myös itsevarmalla asenteella tanssiminen. Lajia tanssitaan yleensä nopeatempoiseen azonto-musiikkiin. Azontosta on viime aikoina kehittynyt hitaampi akayida-tanssityyli, jonka askelia ja liikekieltä harjoitellaan myös tunnilla. Tunnilla tanssitaan sisäkengillä tai paljain jaloin.

Bachata

Bachatan kotimaa on Dominikaanisessa tasavallassa. Tanssi on saavuttanut suuren suosion maailmalla ja salsan tavoin sitä tanssitaan nykyisin monella eri tyylillä. Bachata on täynnä tunnetta ja Bachata musiikki, niin kuin tanssikin, on täynnä rytmistä ja melodista monimuotoisuutta, joka antaa mahdollisuuden loputtoman rikkaaseen askel- ja vartalotyylittelyyn. Bachata on soolotunti.

Bailes-haitianos (Franco-haitilaiset tanssit)

Haitilaiset tanssit ovat tulleet Kuubaan alunperin Orientesta, maan itäosista. Haitilaiselle afrolle on tyypillistä sensuellit ja hyvin voimakkaat liikkeet, erityisesti hartioissa ja torsossa. Haitilainen afro kehittää tanssijan rytmitajua ja eri kehonosien itsenäistä hallintaa. 

Bailes Cubanos

Soolotanssitunti, jossa yhdistellään perinteisiä kuubalaisrytmejä eri tavalla joka viikko: Chachachá, mambo, pilón, rumba, mozambique, conga, son. Tule mukaan rikastamaan tietojasi kuubalaisesta tanssiperinteestä käytännön tasolla!

Cabaret

Cabaret -tunnilla tehdään näyttäviä showkoreografioita ennalta suunniteltuun musiikkiin. Tekniikka ja liikkeiden tekeminen viimeistellysti on tärkeää. Kabareelle luonteenomaista on kuubalaisten tanssilajien – salsan, sonin, chachachán, mambon ja congan – tyylittely ja yhdistely sekä toisiinsa että erilaisiin showtanssikuvioihin ja –tekniikkaan. Kabareekoreografioihin lainataan myös rumban ja afrokuubalaisten tanssien askeleita.

CUBAN Afromix

Tällä tunnilla pääset kokeilemaan vähän kaikkea, mikä liittyy afrokuubalaiseen musiikkiin, tanssiin ja kansanperinteeseen: perinteistä kuubalaista afroa, rumbaa, folklorea, salsaa, congaa, mamboa, chachacháta ym.
Tunti muotoutuu sen mukaan, keitä kulloinkin on paikalla juuri sinä päivänä ja sillä hetkellä. Tule tutustumaan kuubalaisen tanssin ihan pikkiriikkisen pintaa syvemmältä!
Kurssi ei vaadi ennakkotietoja.

CUBAN MIX

Tunneilla tanssitaan eri kuubalaisia rytmiä, mm. salsa, mambo, cha cha cha, son, pilón, conga, reggaeton, rumba jne.
Tunneilla tanssitaan lyhyehköjä sarjoja ja koreografiasarjoja samalla syvästi kunnioittaen perinteikästä liikekieltä, rytmejä ja musiikkia aikojen takaa.

Dancehall Reggae

Dancehall Reggae on Jamaikalta lähtöisin oleva tanssi- jamusiikkityyli, jonka juuret ovat afrikkalaisessa tanssissa. DancehallReggaen liikekieli on samalla fyysistä ja vahvaa, mutta karibialaisenrentoa. Vaikutteita tanssi on saanut myös mm. afrosta ja reggaesta. DancehallReggaelle ominaista ovat liikkeet tai jopa pienet koreografiat, joitatanssitaan juuri tiettyyn kappaleeseen. Liikkeitä voi toki yhdistellävapaasti tai keksiä omia. Tärkeintä on rento ja positiivinen asenne,vaikka tekniikkaa tunneilla harjoitellaankin

Dancehall Reggaeton

Jamaikalainen Dancehall ja kuubalainen Reggaeton ovat molemmat SalsaStudion suosituimpia tanssilajeja ja tukevat toisiaan keskivartalon voimakkaan liikekielen osalta. Tunneilla yhdistellään Dancehallin ja Reggaetonin liikekieltä saaden näin rakennettua monipuolisempia koreografioita ja hyödynnettyä vaikutteita molemmista tanssilajeista. Koko kroppa on käytössä ja karibilainen energia tarttuu ja vie mennessään.

DanZatu

DanZatu ®, uusi tanssi-fitness tuote, on kokonaisvaltainen liikuntakokemus. Tunti on todellinen irtiotto arjesta tanssin, lihaskuntoharjoittelun ja mukaansatempaavan musiikin ja yhteislaulun myötä. DanZatu ® auttaa vapautumaan stressistä hullunhauskassa ja hyvähenkisessä ilmapiirissä, jossa jokainen voi kehittää kuntoaan ja tanssitaitoja omassa tahdissaan. Tunneilla ei ole mitään tasovaatimuksia joten jokainen voi todella nauttia tanssista, liikunnasta ja musiikista. DanZatu ® tunti edistää terveellisiä elämäntapoja, kehittää kuntoa, voimaa ja tanssitaitoja. Ennenkaikkea DanZatu ® tunneilla korostetaan postiivista ja rohkeaa elämänasennetta, olemmehan oman elämämme tähtiä.

Jamaican Dancehall

Dancehall on jamaikalainen katutanssilaji, joka tänäkin päivänä kehittyy nopeaan tahtiin Jamaikan kaduilla, kun tanssijat ja tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitä. Dancehall on energistä ja liikkeet ovat voimakkaita ja näyttäviä. Dancehallin liikekielessä on laaja skaala räjähtävyydestä  sulavaan liikkeeseen, joten se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Oleellista dancehallille onkin tanssin vahva tunteminen omassa kehossa ja tämän tunteen ilmaiseminen kehon kautta.

Kizomba

Kizomba on vuoden 2011 hittitanssi, sensuelli afrikkalainen paritanssi, joka on saanut vaikutteensa sembasta, zoukista, coladeirasta, tangosta ja merenguesta ja jalostunut Angolan nuorison kautta vetäväksi maailmantanssiksi. Pääasiassa portugaliksi laulettu romanttinen musiikki on sekoittunut afrikkalaisiin rytmeihin ja on ideaalinen tanssi lähekkäin tanssimiseen ja suurin osa tanssin kuvioista tanssitaankin suljetussa otteessa. Tunneilla vaihdetaan pareja, joten oma pari ei ole välttämätön.

Ladies Style (Vain naisille tarkoitetut tunnit)

Tunnilla harjoitellaan naisten käsien ja vartalonkäyttöä erilaisissa latinotansseissa, ja opitaan miten omaa tanssia voi maustaa naisellisemmaksi. Harjoitusten avulla haetaan jatkuvuutta liikkeisiin, ja eleganttia pehmeyttä vartalon ja käsien käyttöön ja toisaalta voimakkaampien aksenttien lisäämistä omaan tanssiin kehonliikkeiden avulla. Tunnilla tehdään liikeharjoituksia ja lyhyitä koreografioita. Tunnille tullessa ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ladies styling -tunneista.

Latin energy

Latin Energy on energinen, iloinen tunti, jossa askelsarjoilla ei ole suurta merkitystä, tärkeintä on, että meno on hauskaa ja fyysinen kunto kasvaa ja kaloreitakin palaa! Keskitytään toisaalta terveyden ylläpitämiseen ja toisaalta kunnon kehittämiseen, vahvistamiseen ja joustavuuden lisäämiseen tanssiliikkeiden ja aerobisten harjoitusten yhdistelmän kautta.

Näillä tunneilla soivat tunnetuimmat ja mukaansatempaavimmat lattarirytmit kuten salsa, merengue, cumbia, bachata ja reggaeton.

LaTINOMIX

Latinomix on energinen karibilainen tanssicoctail salsasta merengueen, mamboon, congaan, reggaetoniin, cha chaahan, bachataan jne. Tunnilla opetellaan lyhyitä koreografioita tansseja varioiden. Pääpaino on itse tanssissa ja tekniikkaa opetellaan hyvin kevyesti, mutta koko vartalo saa takuulla liikettä. Tule nauttimaan helpoista koreografioista, karibilaisesta musiikista sekä pehmeästä liikekielestä sekä ennen kaikkea mukaansatempaavasta latinalaisesta tunnelmasta!

LATIN SHOW

Tunnilla tanssitaan erilaisia latinalaisia tansseja show-elementeillä höystettynä. Tarkoituksena on harjoitella showtanssin tekniikoita, koreografioita sekä musiikin tulkintaa yhdistettynä latinalaisiin tansseihin.

Paribachata

Bachatan kotimaa on Dominikaanisessa tasavallassa. Bachata on hidastempoisempi paritanssi, jonka musiikki on aistillisen romanttinen. Tämän tanssin peruskuviot on melko yksinkertaisia oppia. Tunneilla vaihdetaan pareja, joten oma pari ei välttämätön.

Paribachata FUSION

Tunnilla tanssitaan paribachataa sekoittaen siihen mm. Salsaa, Kizombaa, Zoukia, Reggaetonia jne. Sekaan sekoitetaan helppoja dips & tricksejä ja tanssimusiikkina voidaan käyttää muutakin kuin pelkkää Bachataa.

PariSALSA

Tunneilla opetellaan parisalsan askelkuvioita, vientitekniikkaa, rytmiä, ja vartalonkäyttöä. Parisalsa on tanssi, jossa lantion ja ylävartalon rentous yhdistyy. Tunneilla vaihdetaan pareja, joten kaikki saavat tanssia parin kanssa, vaikka omaa paria ei olisikaan.

Parisalsa con estilo

Tunneilla tanssitaan parisalsaa. Tunnin taso on 2+3 eli osallistumiseen tarvitaan peruskuvioiden osaamista. Jatkossa edetään niin, että opetellaan yhdistämään naisten ja miesten tekniikkaa ja liikkeitä tanssiessa ja näin löydetään oikea parisalsan tyylikäs muoto ja liike. Tunti on tarkoitettu sinulle, joka haluat näyttää tanssiessa mahtavalta!

Parisalsa con rumba

Kuubalaiseen salsaan kuuluu olennaisesti rumba; sitä käytetään varioimaan salsan askelia, vartalonkäyttöä ja käsiä. Se saattaa näkyä erillisinä askelina, mutta monesti se toimii enemmänkin mausteena tai tyylittelynä salsan seassa. Tällä tunnilla sukelletaan rumbatyylittelyn maailmaan naisten ja miesten näkökulmasta!

Parisalsa Leading and Following

Tansseissa viejä ei kerro seuraajalle sanallisesti, mitä tehdään seuraavaksi  tai mihin päin käännytään. Hän ilmaisee sen kehollaan ja käsillään. Tällä tunnilla opetellaan puhumaan tuota kehon ja käsien kieltä.  
– Hyvä seuraaja osaa kuunnella ja tulkita viejän aikeet tämän kehonkielestä ja vastata niihin saumattomasti.  
– Hyvä viejä osaa ilmaista aikeensa seuraajalle sanattomasti niin, että tämä kokee osaavansa tanssia paljon paremmin kuin oli aiemmin luullutkaan. Hyvä viejä osaa myös sopeuttaa tanssin tason seuraajan tasolle, niin, että tämä ei tylsisty yksitoikkoisuuteen, kun mennään  vain ”varman päälle”, muttei myöskään koe tanssimista vaikeaksi. Siksi myös viejän on tärkeää oppia kuuntelemaan seuraajan sanatonta viestintää, jotta tanssista tulisi molemmille nautittava kokemus. Tanssiminen on tiimityötä.

Parison

Son on kuubalaista kansanmusiikkia, jonka katsotaan kehittyneen changui-musiikista, joka oli sekoitus espanjalaista canciónia ja afrikkalaista rytmimusiikkia. Kuuban ehkä laajimmalle levinnyt tanssityyli, joka on antanut pohjan mm. salsalle. Tunneilla vaihdetaan pareja, joten oma pari ei välttämätön.

Reggaeton

Reggaeton on musiikkia, jossa sekoittuu jamaikalainen reggae ja dancehall sekä Amerikan hip hop. Tässä tanssissa käytetään runsaasti keskivartaloa. Reggaeton villitsee rytmikkäällä musiikillaan yökerhojen tanssilattiat niin Latinalaisessa Amerikassa kuin Euroopassakin.

Sexy Reggaeton

Sexy Reggaeton tunnilla keskitytään erityisesti Reggaeton-tanssin “kuumiin” ja sensuelleihin liikkeisiin. Latinalaisessa Amerikassa eräs Reggaetonin tyylisuuntaus on “Perreo” (joka tulee espanjan sanasta ‘koira’ ja tarkoittaa dancing doggystyle tai booty dancing). Hot Reggaeton tunnilla harjoitellaan tämän perreo-tanssin liikkeitä, käytetään reggaetonille ominaisesti paljon lantiota ja torsoa sekä työstetään myös lattialla tehtäviä liikeitä.

Show Reggaeton

Tunneilla tehdään reggaeton-koreografioita höystettynä showelementeillä. Koreografiat koostuvat pääosin reggaetonista, mutta siihen voi sisältyä liikkeitä hip hopista ja showtanssista. Oppilailta edellytetään reggaetonin alkeiden hallintaa ja säännöllistä osallistumista tunneille. Tunneilla valmistellaan showkoreografiaa esiintymistä varten. Aiempia hip hop- tai showtanssitaitoja ei tarvita.

Rueda

Rueda on parisalsaa, joka tanssitaan piirissä. Opettaja johtaa piiriä antamalla käskyjä. Jokaisella kuviolla, joka vie ruedaa eteenpäin, on oma nimensä. Parit vaihtuvat ja meno on vauhdikasta. Tunneille ei tarvitse omaa paria.

RuMBa

Tunneilla opetellaan kuubalaista rumbaa. Rumban tärkein piirre on iloisuus ja vuorovaikutus tanssijoiden, soittajien ja yleisön välillä. Siihen kuuluu kolme erilaista muotoa yambu, guaguancó ja columbia. Yambu ja guaguancó ovat paritanssja. Yambú on hidastempoisempi ja pehmeäliikkeisempi ja guaguancó on nopeampitempoisempi ja liikeet ovat terävämpiä. Ominaista guaguancoolle “vacunao” (=miehen rokotus) naista. Kolumbia on miesten yksilötanssia. Rumbatunneille naisten olisi hyvä tuoda leveähelmainen hame tai huivi ja miesten huivi.

Salsa

Salsa on tanssi- ja musiikkilaji, joka on syntynyt perinteisistä kuubalaisista rytmeistä. Tanssi on vauhdikasta ja iloista. Tunneilla opetellaan rytmiä mukaansa tempaavan musiikin tahdissa, askelkuvioita ja vartalonkäyttöä. Askelkuvioista rakennetaan tunnin aikana koreografia.

Salsa con Rumba

Tunnilla yhdistellään kuubalaisen Salsan ja kuubalaisen Rumban liikkeitä ja opetellaan kyseisille tansseille ominaista ilmaisua ja vartalonkäyttöä. Tällä tunnilla sukelletaan rumbatyylittelyn sekoittamiseen salsan maailmassa.

Salsan tekniikka

Tunnilla keskitytään salsan tekniikkaan erilaisten harjoitusten kautta. Tekniikkaan sisältyy vartalonkäyttö, askelvariaatiot ja käsityöskentely, ja niitä käydään niin miesten kuin naistenkin näkökulmasta! Tunneista on hyötyä niin soolotunneilla kävijöille, että parisalsasta innostuneille!

Salson

Salson on sekoitus salsaa ja sonia. Tunnilla keskitytään niin vartalon käyttöön, käsien oikeaoppiseen liikkeeseen sekä tehdään koreografia, joka yhdistää molempien tanssien piirteitä. Salsonin säännöt eivät ole aivan yhtä tarkoin rajattuja, joten liikkeisiin voidaan sekoittaa muidenkin tanssilajien askelia. Osallistumiseen tarvitaan vähintään salsan peruskuvioiden osaamista.

Salsaton

Salsaton on yhdistelmä salsaa ja reggaetonia. Tunnilla luvassa rytmikästä vartalon käyttöä, jossa pulssi kohoaa ja hiki irtoaa.

Salsastreet

Tanssitaan salsaa sekoittaen siihen useita muita lajeja, kuten Reggaeton, hiphop jne.

Salsa timba

Timba on vauhdikastempoista salsaa, jossa käytetään paljon erilaisia instrumentteja ja saadaan aikaan riehakas tunnelma. Timba tunneilla pääpaino on erilaisissa vartalon ja lantion liikkeissä joita yhdistetään salsan askelistoon. Timba on paitsi erilainen tapa nauttia salsan askeleista myös loistava treeni koko vartalolle.

Show latino

Show Latino on mahtava tanssitunti kaikille, jotka rakastavat vauhtia, menoa ja latino-rytmejä.Tunti tarjoaa laaja-alaista, vauhdikasta ja hikistä menoa sekä kuumia latinorytmejä. Show Latino-tunneilla tutustutaan eri lattaritansseihin pääpainon ollessa salsassa ja reggaetonissa, kuitenkaan muita tansseja, kuten esim. cha cha:ta, merengueta, rumbaa jne. unohtamatta. Show Latino yhdistää erilaisia showtanssitekniikoita ja -elementtejä Latinalaisessa Amerikassa syntyneisiin tanssilajeihin ja niistä kehittyneisiin tämän päivän tyyleihin.

Show Cabaret

Koreografiatunti, jossa yhdistetään salsan ja showtanssintekniikkaa ja kuvioita. Samalla syvennetään salsatekniikan tuntemusta ja tutustutaan showtanssin tekniikkaan tekemällä käsi-, pää- ja piruettiharjoituksia. Tunnilla tehdään useita koreografioita.

Show SALSA

Cabaret tunnilla tehdään näyttäviä showkoreografioita ennalta suunniteltuun musiikkiin. Tekniikka ja liikkeiden tekeminen viimeistellysti on tärkeää.

Kabareelle luonteenomaista on kuubalaisten tanssilajien – salsan, sonin, chachachán, mambon ja congan – tyylittely ja yhdistely. Myös rumban ja afrokuubalaisten tanssien askeleita lainataan kabareekoreografioihin.

SON

Kuuban ehkä laajimmalle levinnyt tanssityyli, joka on antanut pohjan mm. salsalle. Musiikkina käytetään perinteistä sonmusiikkia. Modernia sonia taas tanssitaan paljon Kuuban kaduilla. Sen säännöt eivät ole aivan yhtä tarkoin rajattuja, joten liikkeisiin voidaan sekoittaa muidenkin tanssilajien askelia. Musiikkina modernissa sonissa voidaan käyttää paitsi sonia, myös muuta soveltuvaa tanssimusiikkia. Kumpaakin sonin muotoa voidaan tanssia sekä yksin että parin kanssa.

urban latin diva

Urban Diva tunnilla sekoitetaan latinotanssien sensuellia vartalonkäyttöä urbaaniin ja räväkkään liikekieleen. Tanssissa yhdistellään reggaetonia, dance hallia, afrobeattiä sekä showtanssin elementtejä. Musiikkina soivat niin reggaeton kuin parhaimmat urbaanit lattarihitit. Tule löytämään sisäinen katujen kuningattaresi ja päästämään irti villi diivapeto! 

Twerk

Twerk eli pyllytanssi on provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan tyypillisesti hiphop-musiikkiin. Tanssin liikkeet ovat alavartalopainotteisia ja laji sisältää sheikkausta, pakaroilla tehtäviä “pop”-liikkeitä sekä lantion ylösalas liikkeitä. Twerk-tekniikka tunnilla keskitymme twerk tekniikan hiomiseen, lähtien perustekniikasta. Kauden edetessä haasteet kasvavat tekniikkatunnilla. Tunnilla ei tehdä lainkaan koreografiaa, vaan keskitytään koko ajan twerkkauksen erilaisiin tekniikoihin. Tunnilla työskennellään paljon lattiatasossa, eli polvisuojien käyttö tunnilla on suositeltavaa. Lisäksi tunnilla harjoitellaan twerkkaukseen kuuluvaa tyyliä ja asennetta. Twerk alkeet tunnilla keskitytään pääosin kauden aikana twerk koreografian työstämiseen ja hiomiseen. Twerk-koreografiat sisältävät paljon lattiakontakteja, joten polvisuojat ovat suositeltavat.

vatsatanssi

Vatsatanssi on yksi maailman vanhimmista yhä elävistä tanssilajeista ja sen kaunis, naisellinen liikekieli sopii kaikenikäisille ja -kokoisille naisille. Vatsatanssi parantaa ryhtiä, vahvistaa lantion seudun lihaksia ja auttaa selkävaivoihin; sen lisäksi se on hauskaa! Tunneilla käydään läpi perinteisen egyptiläisen vatsatanssin perustekniikkaa ja kehonhallintaa yksinkertaisin sarjoin sekä tutustutaan vatsatanssin eri tyyleihin ja rytmiikkaan.

Zouk

Zouk on on kasvava, sensuelli, energinen, monipuolinen ja moderni tanssi Brasiliasta. Tunnilla opiskeltu tyyli Mzouk on Mallorcalta ja se on saanut vaikutteita mm. nykytanssista, kontakti improvisaatiosta, baletista, hiphopista ja salsasta. Tunnilla opit tanssitekniikkaa, viemistä ja seuraamista, askelia ja liikkeitä sekä niiden soveltamista tanssissa. Tunneilla käytettävä musiikki on monipuolista ja modernia. Tule mukaan nauttimaan aistillisesta, luovasta ja inspiroivasta paritanssista!

Valmiina tanssiin?