oPETTAJAT

Lazaro Torres

Lazaro Miguel Torres Brioso on kuubalainen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi, joka on opettanut kuubalaisia tansseja Havannassa niin kuubalaisille kuin turisteillekin, myös suomalaisille, jo yli 10 vuotta.

 

Hän valmistui maineikkaasta Escuela Nacional de Artesta (ENA) ja viimeiset vuodet hän on työskennellyt Havannan kuuluisassa Tropicana showssa ensitanssijana.

 

Kuubassa hän on Tropicanan lisäksi esiintynyt mm. karnevaaleissa ja monessa kuuluisassa teatterissa, kuten mm. Mella, Karl Marx jne. Lazaro on myös tehnyt esiintymismatkoja ulkomaille mm. Moskovaan, Chileen ja Uruguayhin.

 

Lazaro on opettajana kärsivällinen, kohtelias ja iloinen. Tämän aurinkoisen opettajan tunneilla tulet myös oppimaan perusteellisesti tanssin tekniikkaa ja vartalonkäyttöä.

lazaro torres

Aura Forsman

Aura on opettanut yli 20 vuotta tanssia ympäri Suomea sekä Espanjassa, Virossa ja Kuubassakin. Hän on opiskellut mm. Havannassa kolme vuotta Conjunto Folklorico Nacional de Cubassa ja perehtynyt kuubalaisiin tansseihin, niiden tekniikkaan, rytmiikkaan ja historiaan. Hän on voittanut kansainvälisiä tanssikilpailuja Argentiinassa, Kuubassa ja Suomessa. Aura oli yksi TV-ohjelman So You Think You Can Dance (www.nelonen.fi) pääkoreografeista vuonna 2010. Iloinen Aura on perusteellinen, kärsivällinen ja johdonmukainen opettaja, jonka tunnilla saat helposti ja nopeasti kiinni rytmiikasta ja askeleista! Auran motto tanssinopettamiseen onkin: “Kaikki oppivat tanssimaan! Iällä, koolla tai sukupuolella ei ole väliä, täytyy vain haluta – ja tulla tunnille 🙂

aura forsman

Peter Kinghorn

 

Dancehallin kotimaassa Jamaicassa syntynyt Peter “Feema McFeema” Kinghorn tanssi jo pienestä pitäen dancehallia kaduilla seitsemänä päivänä viikossa huvikseen, mutta vuodesta 2007 hän alkoi tanssia myös ammatikseen. Hän oli myös mukana useissa dancehall-esiintyjäryhmissä. Peter on nyt asunut Suomessa yli viisi vuotta ja opettanut tällä dancehallia alusta saakka. Lisäksi hän pitää mm. tiiviskursseja Suomessa ja Virossa.

Peterile dancehall on hänen elämänsä intohimo. Siksi hänen tunneillaan ei kerta kaikkiaan voi olla innostumatta. Näiltä tunneilta kaikki poistuvat hymy huulillaan.

Peter “Feema McFeema” Kinghorn

Johanna Maria Davies
Johanna Maria Davies on tanssinut 5-vuotiaasta asti ja on opettanut tanssia ja joogaa kohta kahdenkymmenen vuoden ajan eri yritysten lisäksi myös tanssikouluissa. Johanna voitti Suomen parisalsamestaruuden 2005 ja kouluttautui myös zumbaohjaajaksi 2010, jonka jälkeen hän on keskittynyt bachatan opetukseen. Bachata on Johannalle ihanin lattaritanssi, koska siinä voi käyttää kehoa kokonaisvaltaisesti hyvän musiikin tahtiin ja saavuttaa täydellisen yhteyden parin kanssa.
Syksyllä 2016 hän aloitti viikottaiset pari-bachatatunnit SalsaStudiolla, jossa nyt syksystä 2017 alkaen tulee mukaan myös joogatunnit. Johanna on keskittynyt viime vuosina vetämään joogaa tilauksesta eri yrityksissä. Joogattuaan usean vuoden ajan, hän kouluttautui sertifioiduksi joogaohjaajaksi kansainvälisessä Sivananda-keskuksessa Espanjassa vuonna 2008 ja kävi jatkokoulutuksessa Bahamasaarilla 2010.
Johanna on kirjoittanut myös henkiseen hyvinvointiin tähtäävän kirjan Lighten Up To Be Enlightened! ja self-help romaanin Apsara’s Dance.

johanna maria davies

Roly González
Roly meni tanssikouluun 4-vuotiaana, eli hän on tanssinut yli 40 vuotta. Hän on voittanut lukuisia eri palkintoja sekä tanssijana että koreografina. 16 vuotta hän oli Comparsa de la FEU:n (Havannan yliopiston tanssijoukkueen) ensitanssijana ja vuodesta 2007 myös koreografitiimissä. FEU on voittanut mm. Havannan vuotuiset karnevaalit 2010-2015.
Havannassa Roly on jo vuosien ajan opettanut salsaa, chachachata, bachataa, mamboa, rumbaa, kuubalaisia kansantansseja ja muita sekä parin kanssa että ilman paria tanssittavia tansseja niin kuubalaisille kuin turisteille, myös suomalaisille. Vuodesta 2016 hän on asunut Suomessa ja hänet tunnetaan jo täälläkin iloisena ja innostavana tanssinopettajana. Espanjan ja englannin lisäksi Roly puhuu jo aika paljon suomeakin.

Roly González

Soila Sarria
Soila Sarria (Soila La Canela) on tanssinut pienestä pitäen. Suomessa hän on tanssinut balettia, modernia ja jazz-tanssia sekä street-tansseja kuten hip hop ja breakdance Helsingin Tanssiopistossa ja Tanssivintillä vuosina 1983-90. Vuonna 1995 hän opiskeli vapaaoppilaana modernia ja jazz-tanssia New Yorkin Step’s On Broadway tanssikoulussa, seuraavana vuonna hän osallistui Länsi-Afrikassa, Malissa länsiafrikkalaisen tanssin intensiivikursseille. Vuonna 1997 Soila matkusti ensimmäistä kertaa Kuubaan ja kävi kuubalaisten modernin tanssien kursseilla Havannassa, National School of Arts (ENA – Escuela National de Arte). Seuraavalla matkalla Kuubaan vuonna 1999 hän osallistui kursseille sekä ENA:ssa että Santiago de Cubassa, Teatro de la Danza del Caribe:ssa. Salsaa ja muita lattarilajeja (mm. reggaeton, urban latin diva, latin burlesk, streetsalsa, latin street) Soila on opettanut Kuuban matkojensa jälkeen Tanssikoulu Baila Bailassa, Salsastudiolla, Tradicion Vivassa ja ollut mukana perustamassa Tanssiyritys Sabor Latinoa. Soila on kiertänyt ympäri maailmaa salsa festivaaleilla esiintymässä ja opettamassa sekä voittanut kaksi kertaa Pohjoismaiden Salsamestaruuden ja Suomen Salsamestaruuden. Tämän lisäksi hän on voittanut pienryhmänsä kanssa hopeaa kolmesti Latino Show SM-kisoissa. Soila on energinen, hauska, vaativa ja myös kärsivällinen opettaja, joka saa oppilaansa venymään mitä parhaimpiin suorituksiin. Opettamisen lisäksi Soila on tanssinut Jokerit Dance Teamissä kahdella ensimmäisellä kaudella, tanssii tällä hetkellä Lumiere Production ja L4 Events tuotantojen keikoilla sekä vetää tanssiryhmiä BB Show Team, Raw Team ja Chicas Del Clan.

soila sarria

Päivi 'Hadassa' Kivikangas

Päivi Kivikangas on mittavan kansainvälisen uran luonut itämainen tanssija, joka tunnetaan maailmalla nimellä Hadassa. Hän on tanssinut vuodesta 2007 Bangkokissa ja Lähi-idässä; sitä ennen Suomen lisäksi Itä-Afrikassa. Hän on ollut mukana eri itämaisen tanssin ja showtanssin kokoonpanoissa ja tanssinut mm. televisiomainoksissa, elokuvissa ja tanssiteatteriproduktioissa sekä toiminut seitsemän vuotta thaimaalaisten missien tanssikouluttajana ja koreografina. Hän on esiintynyt mm. Thaimaan kuninkaallisille. Nykyään hän toimii Bangkokissa soolotanssijana ja itämaisen tanssin opettajana.

Päivi “Hadassa” Kivikangas

Krista Nyström
Krista on kokenut tanssinopettaja, jolla on monipuolinen tausta latinalaisista tansseista street-lajeihin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on kilpaillut ja esiintynyt useissa eri ryhmissä sekä toiminut Tui Nordicin liikunnanohjaajana. Krista on aloittanut katutansseilla kilpaillen SM-, EM- ja MM -tasolla, jonka jälkeen hän on keskittynyt yhä enemmän latinalaisiin tansseihin ja kuubalaisiin lajeihin. Kristan tavoitteena on oppia ja opettaa jatkuvasti uutta ja tästä syystä matkustaminen tanssin perässä on tuttua puuhaa. Erityisesti Kuubassa vietetty syksy antoi paljon ja tällä hetkellä Krista opettaa useassa tanssikoulussa ympäri pääkaupunkiseutua. Opettajana Krista tunnetaan aurinkoisena ja innostavana, jonka intohimo tanssiin välittyy myös oppilaille!

krista nyström

Yosuel Elejarde
Yosuel on aloittanut tanssiuransa Narcisco Medinan koulussa (koulu erikoistunut tanssilinjaan) jo todella nuorena. Hän jatkoi opiskeluaan Conjunto Folklorico Nacional de Cubassa sekä Tony Menendezin tiukassa ohjauksessa. Tanssijana Yosuel on työskennellyt useassa eri paikassa mm. Conjunto Folklorico Universitario de la Habanassa, Compania Raises profundassa, Compania Alafiassa, Compania Adache de Matanzas jne.Hän on myös opettanut Kuubassa useiden maiden tanssimatkalaisille kuten mm. saksalaisille, ruotsalaisille, suomalaisille, italialaisille, hollantilaisille jne. kuubalaista salsaa ja muita afro-cuban tansseja.Opettajana Yosuel on todella iloinen, energinen ja oppilaitaan tsemppaava.

yosuel elejarde

Katja Uutela
Katja aloitti tanssiharrastuksensa pienenä tyttönä discotanssilla, josta siirtyi myöhemmin hip hoppiin ja streetiin. Kun Katja päätyi kokeilemaan dancehallia ensimmäisen kerran, vei laji mukanaan samantien. Dancehallin myötä Katjan tanssi-into palasi takaisin muutaman vuoden tauon jälkeen, ja hän on nyt viime vuodet omistautunut täysin tanssille. Myöhemmin myös twerkkaus tuli kuvioihin dancehallin rinnalle. Dancehallissa Katja on erikoistunut lajin queenstyle puoleen ja tanssii tällä hetkellä Queens of everything tanssiryhmässä. Opettajana Katja haluaa aina kannustaa oppilaitaan heittäytymään ja rohkeasti kokeilemaan uutta. Dancehallia Katja haluaa toteuttaa sen mahdollisimman autenttisessa muodossa.

katja uutela

Dimi Petkov
Dimi aloitti latinalais- ja paritanssit vuonna 2010. Vuodesta 2013 hän on tehnyt tanssiesityksiä ja workshoppeja, joista osa on saanut näkyvyyttä mediassakin. Lisäksi Dimi on esiintynyt satojen ihmisten edessä festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa.

Hän tarjoaa voimakkaita ja unohtumattomia kokemuksia tanssin kautta niin organisaatioille kuin yksittäisille ihmisille. Dimi on suunnitellut ja toimittanut yli 100 immersiivistä konferenssia, työpajaa ja koulutusta tanssin, johtamisen, organisaation ja henkilökohtaisen kehityksen alalla. Nämä tapahtumat ovat tapahtuneet noin neljässäkymmenessä maassa ja osallistujia on ollut yli 130:stä maasta.

Tällä hetkellä hän opettaa Bachataa ja kuubalaista salsaa ryhmille, tanssitunneilla ja erityisissä tapahtumissa. Dimille tärkeintä opettajana on kasvattaa oppilaiden tanssitaitoa opettamalla heitä ymmärrettävällä ja kiehtovalla tavalla, jolloin oppilaat voivat oppia nopeasti ja samalla kokea tanssin taikaa.

dimi petkov

Julio Miñoso

Juliolla on yli 20 vuoden kokemus kuubalaisista populaari- ja folkloretansseista niin tanssijana, opettajana kuin koreografina. Hän valmistui vuonna 1996 tanssija-tanssinopettajaksi taidekoulu Escuela Profesional de Arte Samuel Feijoosta, josta hän tuli valituksi suoraan la Compania Folclórica Oshé de Villa Clara-tanssiryhmään. Jo kahden vuoden jälkeen Julio nousi ensitanssijan (primer bailarin) asemaan- korkeimpaan rooliin, jonka tanssija voi Kuubassa saavuttaa.
Tanssinopettajan tehtäviin syventyminen jatkui taidekorkeakoulu ISAssa ( el Institución Superior de Arte), jossa Julio perehtyi mm. tanssinopetuksen metodologiaan ja pedagogiaan. Vuonna 2005 hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi (Licenciado en Arte Danzario) erikoistumisalueenaan folkloretanssit. Viimeisen 10 vuoden ajan Julio on työskennellyt ensitanssijana ja opettajana la Compania de Danzas Tradicionales de Cuba JJ-ryhmässä.
Uransa aikana hän on tähdittänyt useita esityksiä Kuubassa ja kansainvälisesti, esim. Kolumbiassa, Kanadassa, Ruotsissa ja Martiniquella. Työ opettajana taidekouluissa ja ulkomaalaisille suunnatuilla tanssikursseilla sekä lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla on tuonut Juliolle paljon kiitosta. Hän on myös ansainnut useita tunnustuksia ja palkintoja. Tunnustuksena taiteilijan työstään Julio valittiin jäseneksi UNEACiin. UNEACin jäseneksi valitaan kuubalaisen kulttuurin edistäviä taiteilijoita ja kirjailijoita.

Julio Miñoso

Yoanki Terán

Yoanki on kotoisin Havannasta, Kuubasta. Nykyisin hän työskentelee laulajana, musiikintekijänä ja tanssinopettajana. Musiikki on ollut osa Yoankin elämää jo lapsesta asti; hän aloitti muusikon uransa opiskelemalla klassista laulua, musiikin teoriaa sekä sävellystä. Myös urheilu on aina ollut osa Yoankin elämää; nuorena hänen päälajinsa oli taekwondo ja hän piti nimissään usean vuoden ajan Havannan junioreiden mestaruutta.

Kuubalaiseen tapaan tanssi on ollut aina osa Yoankin elämää. Vuodesta 2008 hän opiskeli kuubalaisia tansseja tunnetussa Escuela de Bailes Cubano Narciso Medina Narciso -tanssikoulussa Havannassa, kunnes muutti Suomeen vuonna 2009. Vuonna 2013 hän kiinnostui angolalaisista tansseista, kuten kizombasta ja sembasta, ja keskittyi niiden opiskeluun eurooppalaisten huippunimien johdolla. Nykyisin Yoanki opettaa salsaa, reggaetonia sekä kizombaa ja sembaa useissa kouluissa niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. Opettajana Yoanki on kannustava ja positiivinen ja saa myös oppilaansa viihtymään energisillä tunneillaan.

Yoanki Terán

Paula Vahermaa

Paulan tunneilla pääset oppimaan bachataa monipuolisesti ammattipedagogin ohjauksessa. Paula on osallistunut monille kansainvälisille bachatafestivaaleille sekä ollut aiemmin avustajana bachatakursseilla ja opettanut workshopeissa. Bachata on ollut Paulan intohimo jo usean vuoden ajan, ja tanssinopettajana hän haluaa tuoda tunneilleen oppimisen iloa ja luovuutta sekä auttaa tanssijoita löytämään oma ainutkertainen ilmaisutapansa.

Paula on ammatiltaan matematiikan ja fysiikan opettaja, ja tanssin opettamisessa hänelle onkin oleellista selkeys ja looginen etenemistapa. Hänelle on tärkeää ottaa huomioon jokaisen yksilöllinen tapa oppia ja se, että tunneilla on avoin, ystävällinen ja inspiroiva ilmapiiri.

Paula on myös kaksi runokirjaa julkaissut kirjailija, ja runojen avulla hän pääsee toteuttamaan samaa luovuutta kuin tanssissa. Paulalle tärkeää on taiteen ja loogisuuden kokonaisvaltainen yhdistäminen, hänen tunneillaan saat sekä vankan pohjan tanssin tekniikassa että koet bachatan kauneutta ja taikaa!

paula vahermaa

Leonardo Rancol

Leonardo on syntynyt Kuubassa ja opiskellut tanssia ja laulua koulussa Escuela Nacional de Instructores de Arte.

Siellä hän innostui urbaanista tanssista kuten hip hopista ja break dancesta. Salsaa hän on tanssinut pienestä pitäen.

Havannassa hän on opettanut salsaa turisteille ja ollut mukana erilaisissa tanssiryhmissä. Ihmiset ovat pitäneet erityisesti Leonardon iloisesta ja innostuneesta tyylistä. Leonardo haluaa nyt opettaa kuubalaista kulttuuria ja tanssia kaikille suomalaisille.

leonardo rancol

Esner Robaina
Esner on kotoisin Havannasta, Kuubasta. Tanssi ja musiikki on aina kuulunut hänen elämäänsä jo varhaisesta lapsuudesta asti. Esner on Kuubassa koulutettu tanssinopettaja, joka on tanssinut mm. Los Timberos de Juanelo ja Echú Alabbony ryhmissä. Hän on työskennellyt tanssijana Compañia Folklorica JJ:ssä, jonka mukana hän pääsi syvälle rumban ja afron sydämeen. Esner on esiintynyt ympäri Kuubaa sekä muualla Latinalaisessa Amerikassa mm. Venezuelassa vuonna 2008 tanssiryhmän Los Marqueses de Ataresin mukana. Hän on myös toiminut Havannassa opettajana suomalaisille sekä muille ulkomaalaisille tanssiryhmille jo usean vuoden ajan.

esner robaina

Carlos Camba
Carlos on Angolasta kotoisin ja nykyään Espoossa asuva kizomba- ja sembaopettaja. Hän on opettanut tanssia Suomessa ja vuodesta 2014. Omaa osaamistaan Carlos on kehittänyt opiskelemalla eri ulkomaalaisten ja Angolan eturivin opettajien ja tanssijoiden opastuksella. Opettajana Carlos kiinnittää huomiota erityisesti oikeisiin askeliin, kehon liikekielen sekä lantion käyttöön tanssissa. Tunneilla harjoitellaan tekniikan lisäksi koreografian tekoa. Carlokselle on myös tärkeää hyvät suhteet sekä huumorintajuisuus oppilaiden ja opettajan välillä ja hän onkin arvostettu perusteellisesta ja rauhallisesta opetustyylistään. Kaikki jotka ovat innokkaita oppimaan, ovat tervetulleita hänen tunneilleen ikään tai sukupuoleen katsomatta.

carlos gamba

America Del Rio
Perulainen PT ja ammattitanssija America Del Rio opiskeli Perun arvostetuimpiin kuuluvassa Arturo Chumbe –tanssikoulussa ja erikoistui katutansseihin, esim. reggaeton romanticiin, reggaeton strongiin ja hip hopiin sekä salsaan, zumbaan ja twerkiin.

Hän työskenteli Perussa 13 vuotta kansainvälisessä kuntokeskusketjussa GOLDS GYM DE ARNOL SCHENEGER. Tämän ansiosta hän sai myös mahdollisuuden tehdä tanssisarjan Perun televisioon.

Opetettuaan Ranskassa kolme kuukautta hän päätti matkustaa Suomeen ja ihastui tähän maahan niin paljon, että päätti jäädä. Nyt hänellä on täällä yritys, hän opettaa katutansseja ja työskentelee personal trainerina

America Del Rio

Valmiina tanssiin?