oPETTAJAT

Guillermo Zayas

Guillermo Zayas Ramirez on kuubalainen ammattitanssija, tanssinopettaja ja koreografi,  Hän on syntynyt Kuuban Havannassa ja aloittanut tanssin opiskelun jo 12-vuotiaana. Vuonna 2001 Guillermo valmistui tanssijaksi ja tanssinopettajaksi maineikkaasta Escuela Nacional de Artesta (ENA), jossa hän opiskeli modernia tanssia ja erikoistui Kuuban kansantansseihin kuten afro, rumba, son, cha cha cha, mambo, mozanbique ja pilon. Guillermo on lahjakkuus myös moderneissa

kuubalaistansseissa kuten salsassa, timbassa ja reggaetonissa. Opiskelun jälkeen hän työskenteli tanssijana Conjunto Folklorico Nacional de Cubassa, yhdessä Kuuban tunnetuimmista kansantanssiryhmistä, sekä Yoldance Company ja Ballet Rakatan ‐tanssiryhmissä.

Joulukuussa 2005 Guillermo muutti Suomeen ja on siitä lähtien opettanut

lukuisissa tanssikouluissa ja -tapahtumissa ympäri Suomea. Hän on myös esiintynyt useissa eri tanssikokoonpanoissa niin televisiossa kuin erilaisissa tapahtumissa, mm. Heinolan kesäteatterissa, Kuopio Tanssii ja Soi –festivaaleilla sekä Haapalainen Suutari-Jääskö Dance Companyn mainetta keränneessä tanssiteoksessa DOUBLE 2013-2017. Guillermo on koreografioinut lukemattomia tanssiesityksiä, muun muassa teoksen Eräs sirkus rakkaudesta 2011, ja ohjannut monia tanssiryhmiä, joista viimeisin Latin Power DanSS. Lisäksi hän on järjestänyt teatteriesityksen Somos Cuba 2013. Taitojensa ja valloittavan esiintymisensä ansiosta hän on myös voittanut pronssia ja hopeaa 2007-2008 showtanssin Suomen mestaruuskilpailussa miesten soolossa, sekä 2010 hopeaa salsan Euroopan mestaruuskilpailussa.

guillermo zayas

Aura Forsman
Aura vastaa koulun   johtamisesta ja toiminnasta.

Hän on opettanut yli 20 vuotta tanssia ympäri Suomea sekä Espanjassa, Virossa ja Kuubassakin. Hän on opiskellut mm. Havannassa kolme vuotta Conjunto Folklorico Nacional de Cubassa ja perehtynyt kuubalaisiin tansseihin, niiden tekniikkaan, rytmiikkaan ja historiaan. Hän on voittanut kansainvälisiä tanssikilpailuja Argentiinassa, Kuubassa ja Suomessa. Aura oli yksi TV-ohjelman So You Think You Can Dance (www.nelonen.fi) pääkoreografeista vuonna 2010. Iloinen Aura on perusteellinen, kärsivällinen ja johdonmukainen opettaja, jonka tunnilla saat helposti ja nopeasti kiinni rytmiikasta ja askeleista! Auran motto tanssinopettamiseen onkin: “Kaikki oppivat tanssimaan! Iällä, koolla tai sukupuolella ei ole väliä, täytyy vain haluta – ja tulla tunnille 🙂

aura forsman

Lazaro Torres

Lazaro Miguel Torres Brioso on kuubalainen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi, joka on opettanut kuubalaisia tansseja Havannassa niin kuubalaisille kuin turisteillekin, myös suomalaisille, jo yli 10 vuotta.

 

Hän valmistui maineikkaasta Escuela Nacional de Artesta (ENA) ja viimeiset vuodet hän on työskennellyt Havannan kuuluisassa Tropicana showssa ensitanssijana.

 

Kuubassa hän on Tropicanan lisäksi esiintynyt mm. karnevaaleissa ja monessa kuuluisassa teatterissa, kuten mm. Mella, Karl Marx jne. Lazaro on myös tehnyt esiintymismatkoja ulkomaille mm. Moskovaan, Chileen ja Uruguayhin.

 

Lazaro on opettajana kärsivällinen, kohtelias ja iloinen. Tämän aurinkoisen opettajan tunneilla tulet myös oppimaan perusteellisesti tanssin tekniikkaa ja vartalonkäyttöä.

lazaro torres

Johanna Maria Davies
Johanna Maria Davies on tanssinut 5-vuotiaasta asti ja on opettanut tanssia ja joogaa kohta kahdenkymmenen vuoden ajan eri yritysten lisäksi myös tanssikouluissa. Johanna voitti Suomen parisalsamestaruuden 2005 ja kouluttautui myös zumbaohjaajaksi 2010, jonka jälkeen hän on keskittynyt bachatan opetukseen. Bachata on Johannalle ihanin lattaritanssi, koska siinä voi käyttää kehoa kokonaisvaltaisesti hyvän musiikin tahtiin ja saavuttaa täydellisen yhteyden parin kanssa.
Syksyllä 2016 hän aloitti viikottaiset pari-bachatatunnit SalsaStudiolla, jossa nyt syksystä 2017 alkaen tulee mukaan myös joogatunnit. Johanna on keskittynyt viime vuosina vetämään joogaa tilauksesta eri yrityksissä. Joogattuaan usean vuoden ajan, hän kouluttautui sertifioiduksi joogaohjaajaksi kansainvälisessä Sivananda-keskuksessa Espanjassa vuonna 2008 ja kävi jatkokoulutuksessa Bahamasaarilla 2010.
Johanna on kirjoittanut myös henkiseen hyvinvointiin tähtäävän kirjan Lighten Up To Be Enlightened! ja self-help romaanin Apsara’s Dance.

johanna maria davies

Roly Gonzales
Roly meni tanssikouluun 4-vuotiaana, eli hän on tanssinut yli 40 vuotta. Hän on voittanut lukuisia eri palkintoja sekä tanssijana että koreografina. 16 vuotta hän oli Comparsa de la FEU:n (Havannan yliopiston tanssijoukkueen) ensitanssijana ja vuodesta 2007 myös koreografitiimissä. FEU on voittanut mm. Havannan vuotuiset karnevaalit 2010-2015.
Havannassa Roly on jo vuosien ajan opettanut salsaa, chachachata, bachataa, mamboa, rumbaa, kuubalaisia kansantansseja ja muita sekä parin kanssa että ilman paria tanssittavia tansseja niin kuubalaisille kuin turisteille, myös suomalaisille. Vuodesta 2016 hän on asunut Suomessa ja hänet tunnetaan jo täälläkin iloisena ja innostavana tanssinopettajana. Espanjan ja englannin lisäksi Roly puhuu jo aika paljon suomeakin.

roly gonzales

Soila Sarria
Soila Sarria (Soila La Canela) on tanssinut pienestä pitäen. Suomessa hän on tanssinut balettia, modernia ja jazz-tanssia sekä street-tansseja kuten hip hop ja breakdance Helsingin Tanssiopistossa ja Tanssivintillä vuosina 1983-90. Vuonna 1995 hän opiskeli vapaaoppilaana modernia ja jazz-tanssia New Yorkin Step’s On Broadway tanssikoulussa, seuraavana vuonna hän osallistui Länsi-Afrikassa, Malissa länsiafrikkalaisen tanssin intensiivikursseille. Vuonna 1997 Soila matkusti ensimmäistä kertaa Kuubaan ja kävi kuubalaisten modernin tanssien kursseilla Havannassa, National School of Arts (ENA – Escuela National de Arte). Seuraavalla matkalla Kuubaan vuonna 1999 hän osallistui kursseille sekä ENA:ssa että Santiago de Cubassa, Teatro de la Danza del Caribe:ssa. Salsaa ja muita lattarilajeja (mm. reggaeton, urban latin diva, latin burlesk, streetsalsa, latin street) Soila on opettanut Kuuban matkojensa jälkeen Tanssikoulu Baila Bailassa, Salsastudiolla, Tradicion Vivassa ja ollut mukana perustamassa Tanssiyritys Sabor Latinoa. Soila on kiertänyt ympäri maailmaa salsa festivaaleilla esiintymässä ja opettamassa sekä voittanut kaksi kertaa Pohjoismaiden Salsamestaruuden ja Suomen Salsamestaruuden. Tämän lisäksi hän on voittanut pienryhmänsä kanssa hopeaa kolmesti Latino Show SM-kisoissa. Soila on energinen, hauska, vaativa ja myös kärsivällinen opettaja, joka saa oppilaansa venymään mitä parhaimpiin suorituksiin. Opettamisen lisäksi Soila on tanssinut Jokerit Dance Teamissä kahdella ensimmäisellä kaudella, tanssii tällä hetkellä Lumiere Production ja L4 Events tuotantojen keikoilla sekä vetää tanssiryhmiä BB Show Team, Raw Team ja Chicas Del Clan.

soila sarria

Adunais Perez
Adunais on opiskellut Havannassa sekä perinteisiä, että moderneja kuubalaisia tansseja aina salonkitansseihin asti. Hänen osaamisalueeseensa kuuluvat mm. Danson, Son, Salsa, show-salsa, Merengue, Mambo, Reggaeton ja Chachacha. Hän valmistui Kuuban Institute of Music-koulusta vuonna 2009. Ennen Suomeen tuloaan Adunais mm. esiintyi Kuubassa tanssitaiteilijana erilaisissa Kabaree- ja tanssiryhmissä. Tämän lisäksi Adunais on toiminut myös tanssinopettajana Kuubassa useille eri ulkomaalaisille ryhmille, myös suomalaisille. Suomeen tultuaan hän kävi ohjaajakoulutuksen, jossa hän perehtyi ryhmätuntien vetämiseen. Hän on myös työskennellyt Viking Linen laivoilla. Sympaattinen Adunais on tunnollinen ja kärsivällinen opettaja. Hän on innokas ja energinen ja valmis johdattamaan sinut kuubalaisten tanssien maailmaan.

adunais perez

Yoli Mendez
Yolaidis Méndez on valmistunut tanssijaksi ja tanssinopettajaksi ENA:sta (Escuela Nacional de Arte) vuonna 1997 ja Folkloretanssien opettajaksi, Instituto Superior de Artesta (ISA) Hän on osallistunut ja voittanut useita tanssikilpailuja niin Kuubassa kuin Euroopassakin. Yoli on myös toiminut afro-kuubalaisten tanssien opettajana useissa eri maissa mm. Tanskassa, Venezuelassa, Kanadassa, Saksassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Kolumbiassa. Esiintymismatkoja hän on tehnyt mm. Saksassa, Venezuelassa, Mexicossa, Venäjällä ja Tanskassa. Yolin tyylissä yhdistyvät afrokuubalaisten tanssien voima ja populaaritanssien vauhdikas tunnelma ja opettajana hän on kannustava ja positiivinen.

yoli mendez

Yosuel Elejarde
Yosuel on aloittanut tanssiuransa Narcisco Medinan koulussa (koulu erikoistunut tanssilinjaan) jo todella nuorena. Hän jatkoi opiskeluaan Conjunto Folklorico Nacional de Cubassa sekä Tony Menendezin tiukassa ohjauksessa. Tanssijana Yosuel on työskennellyt useassa eri paikassa mm. Conjunto Folklorico Universitario de la Habanassa, Compania Raises profundassa, Compania Alafiassa, Compania Adache de Matanzas jne.Hän on myös opettanut Kuubassa useiden maiden tanssimatkalaisille kuten mm. saksalaisille, ruotsalaisille, suomalaisille, italialaisille, hollantilaisille jne. kuubalaista salsaa ja muita afro-cuban tansseja.Opettajana Yosuel on todella iloinen, energinen ja oppilaitaan tsemppaava.

yosuel elejarde

Katja Uutela
Katja aloitti tanssiharrastuksensa pienenä tyttönä discotanssilla, josta siirtyi myöhemmin hip hoppiin ja streetiin. Kun Katja päätyi kokeilemaan dancehallia ensimmäisen kerran, vei laji mukanaan samantien. Dancehallin myötä Katjan tanssi-into palasi takaisin muutaman vuoden tauon jälkeen, ja hän on nyt viime vuodet omistautunut täysin tanssille. Myöhemmin myös twerkkaus tuli kuvioihin dancehallin rinnalle. Dancehallissa Katja on erikoistunut lajin queenstyle puoleen ja tanssii tällä hetkellä Queens of everything tanssiryhmässä. Opettajana Katja haluaa aina kannustaa oppilaitaan heittäytymään ja rohkeasti kokeilemaan uutta. Dancehallia Katja haluaa toteuttaa sen mahdollisimman autenttisessa muodossa.

katja uutela

Dimi Petkov
Dimi aloitti latinalais- ja paritanssit vuonna 2010. Vuodesta 2013 hän on tehnyt tanssiesityksiä ja workshoppeja, joista osa on saanut näkyvyyttä mediassakin. Lisäksi Dimi on esiintynyt satojen ihmisten edessä festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa.

Hän tarjoaa voimakkaita ja unohtumattomia kokemuksia tanssin kautta niin organisaatioille kuin yksittäisille ihmisille. Dimi on suunnitellut ja toimittanut yli 100 immersiivistä konferenssia, työpajaa ja koulutusta tanssin, johtamisen, organisaation ja henkilökohtaisen kehityksen alalla. Nämä tapahtumat ovat tapahtuneet noin neljässäkymmenessä maassa ja osallistujia on ollut yli 130:stä maasta.

Tällä hetkellä hän opettaa Bachataa ja kuubalaista salsaa ryhmille, tanssitunneilla ja erityisissä tapahtumissa. Dimille tärkeintä opettajana on kasvattaa oppilaiden tanssitaitoa opettamalla heitä ymmärrettävällä ja kiehtovalla tavalla, jolloin oppilaat voivat oppia nopeasti ja samalla kokea tanssin taikaa.

dimi petkov

Laura Laiapea
Laura Laiapea innostui tanssista jo 7-vuotiaana. Siitä asti hän on tanssinut monenlaisia eri tanssityylejä. Vuosina 2005-2011 Laura treenasi enemmän katutansseja sekä opetti lapsia ja teini-ikäisiä. Hän myös matkusti, kilpaili ja osallistui erilaisten katutanssien pioneerien kursseille.Vuonna 2011 Laura innostui clubeilla tanssittavasta Dancehallista sekä Afrosta ja viettikin clubeilla paljon aikaa etsien mausteita erilaisista tansseista. 2013 hän auttoi ensimmäisten Azonto-tuntien pitämistäSuomessa ja oli yksi Peace Star Azonton (PSA) perustajajäseniä. Samana vuonna Laura voitti Club Nosturissa pidetyn Azonto-kilpailun. Vuonna 2014 hän matkusti Ghanaan palaten matkalta mukanaan paljon lisää tietoa ja rakkautta tanssia ja musiikkia kohtaan. Afrohousesta ja Steppingistä Laura innostui Englannissa asuessaan siellä 2014-2015.

laura laiapea

Hector Garcia
Héctor on viihtynyt tanssilattioilla ja esiintymislavoilla pienestä pitäen. Kotimaassaan Kuubassa hän esiintyi lukuisissa juhlissa ja tapahtumissa, sekä toimi tanssinopettajana matkailijoille. Suomessa hän on työskennellyt tanssinopettajana ja esiintymisryhmissä. Lisäksi Héctor on menestynyt loistavasti kilpailuissa – taskussa on jo mitali latino show -tanssin SM-kisoista (2009 ja 2010) sekä reggaetonin Suomen mestaruus 2009. Sympaattisen Héctorin sydäntä lähinnä ovat salsa ja reggaeton, mutta hän opettaa myös muita latinotansseja. Hänen tunneiltaan lähdetään aina hiki puserossa ja hymy huulilla.

Hector Garcia

Paula Vahermaa

Paulan tunneilla pääset oppimaan bachataa monipuolisesti ammattipedagogin ohjauksessa. Paula on osallistunut monille kansainvälisille bachatafestivaaleille sekä ollut aiemmin avustajana bachatakursseilla ja opettanut workshopeissa. Bachata on ollut Paulan intohimo jo usean vuoden ajan, ja tanssinopettajana hän haluaa tuoda tunneilleen oppimisen iloa ja luovuutta sekä auttaa tanssijoita löytämään oma ainutkertainen ilmaisutapansa.

Paula on ammatiltaan matematiikan ja fysiikan opettaja, ja tanssin opettamisessa hänelle onkin oleellista selkeys ja looginen etenemistapa. Hänelle on tärkeää ottaa huomioon jokaisen yksilöllinen tapa oppia ja se, että tunneilla on avoin, ystävällinen ja inspiroiva ilmapiiri.

Paula on myös kaksi runokirjaa julkaissut kirjailija, ja runojen avulla hän pääsee toteuttamaan samaa luovuutta kuin tanssissa. Paulalle tärkeää on taiteen ja loogisuuden kokonaisvaltainen yhdistäminen, hänen tunneillaan saat sekä vankan pohjan tanssin tekniikassa että koet bachatan kauneutta ja taikaa!

paula vahermaa

Leonardo Rancol

Leonardo on syntynyt Kuubassa ja opiskellut tanssia ja laulua koulussa Escuela Nacional de Instructores de Arte.

Siellä hän innostui urbaanista tanssista kuten hip hopista ja break dancesta. Salsaa hän on tanssinut pienestä pitäen.

Havannassa hän on opettanut salsaa turisteille ja ollut mukana erilaisissa tanssiryhmissä. Ihmiset ovat pitäneet erityisesti Leonardon iloisesta ja innostuneesta tyylistä. Leonardo haluaa nyt opettaa kuubalaista kulttuuria ja tanssia kaikille suomalaisille.

leonardo rancol

Esner Robaina
Esner on kotoisin Havannasta, Kuubasta. Tanssi ja musiikki on aina kuulunut hänen elämäänsä jo varhaisesta lapsuudesta asti. Esner on Kuubassa koulutettu tanssinopettaja, joka on tanssinut mm. Los Timberos de Juanelo ja Echú Alabbony ryhmissä. Hän on työskennellyt tanssijana Compañia Folklorica JJ:ssä, jonka mukana hän pääsi syvälle rumban ja afron sydämeen. Esner on esiintynyt ympäri Kuubaa sekä muualla Latinalaisessa Amerikassa mm. Venezuelassa vuonna 2008 tanssiryhmän Los Marqueses de Ataresin mukana. Hän on myös toiminut Havannassa opettajana suomalaisille sekä muille ulkomaalaisille tanssiryhmille jo usean vuoden ajan.

Esner Robaina

Carlos Camba
Carlos on Angolasta kotoisin ja nykyään Espoossa asuva kizomba- ja sembaopettaja. Hän on opettanut tanssia Suomessa ja vuodesta 2014. Omaa osaamistaan Carlos on kehittänyt opiskelemalla eri ulkomaalaisten ja Angolan eturivin opettajien ja tanssijoiden opastuksella. Opettajana Carlos kiinnittää huomiota erityisesti oikeisiin askeliin, kehon liikekielen sekä lantion käyttöön tanssissa. Tunneilla harjoitellaan tekniikan lisäksi koreografian tekoa. Carlokselle on myös tärkeää hyvät suhteet sekä huumorintajuisuus oppilaiden ja opettajan välillä ja hän onkin arvostettu perusteellisesta ja rauhallisesta opetustyylistään. Kaikki jotka ovat innokkaita oppimaan, ovat tervetulleita hänen tunneilleen ikään tai sukupuoleen katsomatta.

carlos camba

Emilio Moya
Emilio Orlando Moya Garcia on kuubalainen tanssinopettaja, joka on tanssinut koko ikänsä. Hän on osallistunut useisiin kilpailuihin ja opettanut monissa ulkomaalaisissa tanssikouluissa.
Emilio on luonteeltaan puhelias ja iloinen ja nauttii opettamisesta. Hänen sydäntään lähinnä opetuksessa on vartalon liike, koreografiat sekä tanssin tekniikka, varsinkin aloittelijoille.

emilio moya

Valmiina tanssiin?